Waar geef je les?

Op het KundaliniYogaFestival.nl! Heb op dit moment geen wekelijkse groep waar ik les aan geef. Wel gaf ik les op het Ooh la la Festival dit jaar. Heb net 40 dagen Sadhana achter de rug met Jot Prakash Kaur.

Nu leid ik op dinsdag de Sadhana in Ohm studio te Alkmaar. Met de Alkmaarse en omgeving Sangat is er door de weeks elke ochtend om 6 uur Sadhana.

Wat betekent Kundalini yoga voor jou? 

Alles! Mijn pad in dit leven om Gezond, Gelukkig en Heel te worden en te blijven. Het is het eerste wat ik doe op een dag en de rest is bonus.

Hoe kwam je er mee in aanraking?

Als puber en jong volwassen las ik veel spirituele boeken. Toen ik 28 was kwam ik tot de conclusie dat er maar 1 weg was voor mij: het gaan doen… Yoga en mediteren. Ik probeerde verschillende soorten uit maar het was het net niet….

Tot we, Harnadh Singh Willem (toen mijn man), de kinderen en ik in 2004 op het Eigentijds Festival waren. Ik hield me vooral bezig met de kinderen want die waren nog klein. Harnadh ging naar de vroegste Yoga, want dat is de goede zei hij! En dat was de Sadhana van Gurbatschan. Hij bleek heel dichtbij les te geven, in Heerhugowaard. Harnadh kwam er van terug en zei: Dit is voor jou! Dus in September ging ik naar de les en voelde me meteen thuis, dit is het!! Kundalini Yoga en Meditatie: liefde op het eerste gezicht.

In 2005 gingen we naar het Yoga Festival in Frankrijk. Daar hoorde ik van Amrit Sadhana Kaur en Siri Dharma Singh over de “Radiant Child” opleiding van Gurumarka en die ben ik toen gaan volgen. Daarna de Level 2 ook bij Gurumarka en Karta Singh. Tot slot besloot ik de Level 1 te doen bij Sat Atma Kaur en Hari Kaur, omdat ik wilde weten hoe Nederlandse vrouwen Kundalini yoga in praktijk brengen.

Het is dan 2011 en als kersverse Kundalini Yoga leraar sluit ik me aan bij Kundalini Yoga Nederland KYN

Waarom heb je gekozen voor deze workshop en voor wie is deze bedoeld?     

Op 28 oktober 2018 was er een KYN connect dag. Sat Kirtan gaf de workshop business yoga en adviseerde me een tulband te dragen naar mijn werk. Vanaf die tijd ben ik me gaan verdiepen in de tulband en daarom heb ik gekozen voor deze workshop. Ook vind ik het belangrijk dat de kennis over de tulband en de techniek wordt aangeboden op het festival zodat iedereen ermee kan kennismaken en kan gaan oefenen.

Welke tip heb je voor de aanstaande festivalgangers?  

Ong Namo Guru Dev Namo, begroet je innerlijke wijsheid en volg deze. Lukt het nog niet goed je innerlijke wijsheid te horen, blijf dan Kundalini Yoga les volgen en Sadhana doen tot het helder is. En Geniet van deze reis! Maak er een feest van! Doe niet teveel, belangrijkste is ZIJN, in het NU.

Licht en liefs, Akal Kiret Kaur

 

Deze workshop kent de volgende aspecten:

Fysieke inspanning       ●●○○○

Meditatief gehalte         ●●○○○

Informatie                      ●●●●○

Chanten                        ●●○○○

Ontspanning                 ●○○○○