Waar geef je les?

Ik geef vanaf deze zomer les in Baarn, en ik val af en toe in voor andere leraren in de buurt en soms in Amsterdam. Naast lessen geef ik workshops en healing / coaching sessies.

Wat betekent Kundaliniyoga voor jou? Hoe kwam je er mee in aanraking?

Voor mij betekent het enorm veel. Op mijn 20ste heb ik een verlichtende ervaring gehad, waarbij er veel energie voelbaar was in mijn lijf. Die energie nam af en ik heb me rot gezocht naar de reden en geprobeerd deze energie weer terug te krijgen. Helaas wist ik echt niet waar ik het zoeken moest, voelde me eenzaam worden en heb mijn geluk proberen te zoeken in een goede baan en een leuke relatie en veel dingen doen met vrienden. Maar pas 15 jaar later kwam ik Kundalini Yoga tegen, en werd er tijdens mijn eerste lesje weer wat energie in mij wakker. Vanaf dat moment heeft KY mijn volle aandacht, en praktiseer ik elke dag. De energie komt terug, mijn bewustzijn wordt ruimer en ik voel me sterker en lichter worden. Ik ben de KY heel erg dankbaar dat het me al zover heeft gebracht en het zal altijd in mijn leven blijven.

Wat leeft er onder je leerlingen? Welke rode draad bijvoorbeeld kom je zoal tegen tijdens en na je lessen?

Misschien is het iets van deze tijd, maar ik merk dat mensen om me heen het lastig kunnen vinden om hun licht vast te houden (kan ook niet😉) door de stormen die ze in hun omgeving ervaren. Ze staan niet gegrond genoeg met hun spiritualiteit. Dat is ook erg logisch, omdat de meeste mensen het pad naar verlichting niet bewust bewandelen. Zij die dat wel doen worden enorm uitgedaagd. Ik zelf niet minder trouwens. Voor mij werkt het heel erg stabiliserend om elke dag te mediteren en KY te beoefenen, boeken over verlichting te lezen en me met mensen te verbinden die ook snappen of willen snappen wat verlichting inhoudt. Hierdoor herinner ik me dagelijks wie ik werkelijk ben, door het te ervaren/ te voelen. Ik vind in de overgave aan licht mijn houvast.

Waarom heb je gekozen voor deze workshop en voor wie is deze bedoeld?

Deze workshop heet “Be the Lighthouse” en is gericht op alle mensen die graag hun ontwikkeling meer willen begrijpen. Dat ze zich nog meer bewust zijn van hun aard, van hun essentie, van hun bron. Eigenlijk helpt elke Kriya daar aan mee. We zullen dus een korte Kriya en meditatie gaan doen. We gaan ook als groep kijken naar de betekenis van “Keep Up” en onderzoeken hoe je om kan gaan met afwisselende stemmingen.

  • Welke tip heb je voor de aanstaande festivalgangers?

Ik kan eigenlijk alleen maar voor mezelf spreken, elke ontwikkeling is zo persoonlijk. Wat ik zelf ga doen: ik ga aan zoveel mogelijk Kriya’s en meditaties mee doen en me onderdompelen in het nirwana van Kundalini energie. Ik eet niet veel, drink veel water en ga all the way met elke oefening, nu al heel veel zin in!!