Waar geef je les?
In Haarlem geef ik wekelijkse lessen en rebirthing sessies met aansluitend een gong bad.
In Hoofddorp geef ik 1 op 1 lessen en Karam kriya Consulten.

Wat betekent Kundalini Yoga voor jou? Hoe kwam je er mee in aanraking?

Mijn eerste kennismaking met Kundalini Yoga was via mijn werk. Er werden een aantal skills aangeboden waaronder een yoga skill en daar heb ik mij vrijwillig voor opgegeven. Het bleek een Kundalini Yoga les te zijn. De mantra’s en het chanten hebben mijn enorm geraakt en een gevoel van ontspanning gebracht. Ik had nog nooit Kundalini Yoga gedaan maar mantra’s voelden net als thuis komen. Nieuwsgierig ben ik op zoek gegaan naar Kundalini Yoga lessen in de buurt van Hoofddorp en een aantal weken later ben ik begonnen met 2 wekelijkse lessen in Haarlem. Kort na deelname aan lessen ben ik begonnen met de KY lerarenopleiding aan de Karam Kriya School.
Tijdens het eerste weekend van mijn level 1 opleiding gaf ik aan dat ik ‘’nooit’’ les wil geven. Terwijl ik voor persoonlijke groei en verdieping aan de level 1 opleiding begon, gaf ik drie maanden na de start van de opleiding al les. Daarna veel opleidingen en trainingen gevolgd en inmiddels geef ik een aantal jaar zelf les aan de Kundalini Yoga lerarenopleiding.
Ik weet niet wat ik nu zou doen of waar ik zou zijn zonder Kundalini Yoga. De quote van Yogi Bhajan “Happiness is your birthright” heeft mij enorm wakker geschud en de kracht gegeven om daarvoor altijd mijn best te doen. De techniek van Kundalini Yoga geeft mij enorme vertrouwen en kracht. Als ik uitgedaagd word door het dagelijks leven, heb ik veel in mijn Kundalini Yoga rugzak om als een soort geneesmiddel in te zetten. “God and me me and god are one”, “Geluk is mijn geboorterecht”, “It’s not life that matters, it’s the courage you bring into your life” zijn de quotes van Yogi Bhajan die mij helpen om door de storm heen te lopen.
Daarnaast heeft de ondersteuning en begeleiding van Shiv Charan Singh veel in mijn leven betekend, daar ben ik heel dankbaar voor. De Karam Kriya opleiding heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven en ik begrijp nu de wetenschap achter de Kundalini Yoga technologie veel beter.

Wat leeft er onder je leerlingen? Welke rode draad bijvoorbeeld kom je zoal tegen tijdens en na je lessen?

In mijn lessen heb ik zowel mannen als vrouwen in alle leeftijdsgroepen, vanaf 16 tot 60+
Ik merk dat mensen veel op zoek zijn naar diepe ontspanning, soms last hebben van slaapproblemen, sommige kampen met burn out en depressie.
Ook mensen die bewuster willen leven en bepaalde patronen graag willen veranderen.

Waarom heb je gekozen voor deze workshop en voor wie is deze bedoeld?

Ik geef twee workshops op het festival.
De openingsworkshop op de eerste dag is een kriya gevolgd door een meditatie waardoor je woede en boosheid kunt loslaten zodat je gedurende het festival steeds meer in je kracht staat en je licht laat stralen.

Geweldloos communiceren, geweldloos handelen, geweldloos denken brengt mij naar mijn tweede workshop op zondag “In Service of Peace”. De tweede workshop geef ik samen met Arvind Nam kaur met een aantal oefeningen, pranayama en veel mantra’s met live muziek.

Wat zouden we anders willen dan in vrede vreedzaam met elkaar leven en zijn?

Als kind heb ik zelf jaren lang in oorlogsgebied gewoond, naar school gegaan, kinderen zien doodgaan. Het onderwerp vrede leeft enorm bij mij en is voor mij een missie in mijn leven.
Vrede in mij, vrede thuis, vrede om mijn heen en vrede voor mijn medemensen waar ze ook zijn.
In alle rust kunnen eten, wandelen, feest vieren, yoga doen is niet voor iedereen weggelegd. Er zijn landen en gebieden waar dit een lang gekoesterd wens en droom is van mensen waar ze met veel moed hun leven voor opofferen.
We zijn met elkaar verbonden en zijn 1. We zetten de meest krachtige middel in, Het gebed. We gaan samen in gebed voor vrede in onszelf en vrede om ons heen en zo maken we de cirkel van vrede groter.

Welke tip heb je voor de aanstaande festivalgangers?

Het is mooi dat er zo veel geweldige workshops worden gegeven en natuurlijk wil je zo veel mogelijk lessen bijwonen. Neem ook je tijd voor elkaar en je Sangat. Soms is een luisterend oor of een glimlach uit je hart mooiste ervaring die je iemand kan bezorgen.