• Waar geef je les?

Ik geef les in Enschede in Yogacentrum Michon.

  • Wat betekent Kundaliniyoga voor jou? Hoe kwam je er mee in aanraking?

Yoga is mijn levenspad. Ik ben met Hatha yoga begonnen toen ik op de Kunstacademie zat. Dat was toen de enige yogavorm die in Nederland gegeven werd. Ik vond het heel boeiend en wilde er alles van weten. Ben dus ook de Hatha yogalerarenopleiding gaan doen. Begin tachtiger jaren kwam ik in aanraking met Kundalini via mijn ‘oude’ Hatha yogalerares. Via haar ben ik in Amsterdam in het 3HO kundalini yoga centrum terecht gekomen. Na met mijn hele gezin twee jaar achter elkaar naar het Yogafestival in Frankrijk te zijn geweest, en Yogi Bhajan persoonlijk ontmoet te hebben, ben ik aan de Kundalini yogaleraren opleiding begonnen. Met al mijn Hatha yogalessen switchte ik naar Kundalini yoga. Na veel lessen bij Yogi Bhajan in Amerika en Europa gevolgd te hebben ben ik 1995 met de Kundalini yogalerarenopleiding bij 3HO Nederland in Enschede begonnen.

  • Wat leeft er onder je leerlingen? Welke rode draad bijvoorbeeld kom je zoal tegen tijdens en na je lessen?

De meeste mensen komen op les om te ontspannen. Te leren om beter met stress om te gaan en minder in hun hoofd te zitten. Eigenlijk is de wens een diepere verbinding te maken met hun diepste zelf. Ik heb mensen van alle leeftijden op les maar zie dat meer en meer jonge mensen zich aangetrokken voelen tot Kundalini yoga.

  • Waarom heb je gekozen voor deze workshop en voor wie is deze bedoeld?

Voor de All Camp les met het thema “Be the Lighthouse” heb ik een uitgebreide kriya voor de aura gekozen omdat deze je elektromagnetische veld vergroot en je energie laat uitstralen; je wordt een lichtbaken. De kriya en de bijbehorende warming up is pittig en opwekkend. De oefening zijn niet te ingewikkeld. Iedereen die het prettig vindt om anderhalf uur flink te bewegen kan meedoen.

De avondworkshop over de maancentra is een introductieworkshop voor iedereen die meer over deze bijzonder energiecyclus van de vrouw wil weten.

  • Welke tip heb je voor de aanstaande festivalgangers?

Geniet van alles wat je aangeboden wordt maar neem ook voldoende rust tussendoor.

De All camp les “Be the lighthouse” kent de volgende aspecten:

Fysieke inspanning        ●●●●●

Meditatief gehalte           ●●○○○

Informatief                       ●●○○○

Chanten                          ●●○○○

Ontspanning                    ●●● ○○