Als jong meisje kwam Lieselot Harmandirpal in contact met mantra’s. Bij een vriendin thuis was een meditatiecentrum waar heel regelmatig Aarti, een hindoeritueel met vuur en zang, aangeboden werd. Ze werd helemaal betoverd van deze, tot dan toe, onbekende wereld. Zo ging ze op zoek naar zichzelf en begon ze mantra’s te reciteren. Voor haar ouders was dit een onbekende wereld, waar ze angstig en verbiedend op reageerden. Want wat moet je met een dochter die de hele tijd Om Namah Shivaya zegt?

Andere mensen genoten juist van haar enthousiasme en zangtalent. Voelden zich diep geraakt door haar stem.  Iemand gaf een harmonium, iemand teksten en akkoorden om aan de slag te gaan.

Tijdens een cursus gaf een begeleider Lieselot Harmandirpal een cd van Snatam Kaur, omdat de stem zo op haar stem leek. Zo sijpelden de mantra’s in het Gurmukhi haar repertoire binnen.

Op een zangavond met mantras uit de hele wereld, vroeg een vriendin -kundalini yoga lerares haar of ze ook wist dat er een yogavorm was die heel veel gebruik maakte van de mantras die ze zo enthousiast gebracht had die avond…

Zo startte de beoefening van kundalini yoga. En de liefde voor de mantra’s bleef sterk groeien.

Naast zangeres is Lieselot Harmandirpal mama van 4 kinderen, sprookjesvertelster en natuurgids. Ze werkt vaak en graag met kinderen. Samen met haar man woont ze op een zorgboerderij waar heel veel mensen een plekje vinden om uit te blazen en zichzelf terug te vinden. Wekelijks gaan hier kundalini yogalessen door. Ook meditatie avonden met live muziek zitten in het aanbod.

Samen met haar man Mario Anterpreet Singh en Maarten Merveille vormen ze de ‘Harimandir Mantra Band’. Na het eerste album dat uitkwam in 2012, gaat het nu in een rechte lijn naar een nieuw veelbelovend album. Hun muziek kenmerkt zich door vreugde, verdieping en diepe verbinding.

Lieselot Harmandirpal ondersteunt al 3 jaar Gurudass Kaur tijdens de ‘one voice mantra choir’ workshop en de all camp meditatie op het Franse yogafestival. Ze speelt graag met en voor klein en groot. Maar eerst en vooral is het zingen van mantras haar dagelijkse portie bijladen om vanuit dienstbaarheid, toewijding en devotie in het dagelijks leven te staan.

Op het festival kan je samen met Lieselot Harmandirpal de vreugde ontdekken van het samen zingen, harmonie creëren, proeven van de Naad,.. in de mantra koor workshop.

Op zaterdagavond speelt de ‘Harimandir Mantra Band’ een voorproefje van het nieuwe album.