Na een lange overweging ben ik gestopt met mijn eigen studio. Ik vervang nu alleen nog lessen van andere teachers. Daarnaast verzorg ik af en toe een workshop. Deze invulling van het overdragen van de teachings vind ik heerlijk. Het geeft me een enorm vrijheidsgevoel en rust. Daarnaast kan ik toch nog steeds genieten van het lesgeven.

Kundalini Yoga is voor mij ondertussen een manier van leven geworden. Ik sta er mee op en ga ermee naar bed. Mijn partner heeft mij voor de eerste keer kennis laten maken met yoga en later met KY. KY kwam bij mij binnen, anders dan allerlei andere vormen van yoga. Er werd echt iets aangeraakt bij mijn ziel, als een soort herkenning. Ik kwam in mijn lichaam op een manier die ik niet kende. Ik kon ineens mijn hele lichaam ‘ownen’. Heel duidelijk voelde ik mijn fysieke- en mentale grenzen en leerde om hiermee te spelen.

Van de leerlingen hoor ik vaak dat ze op zoek zijn naar rust in het hoofd en verdieping in hun spirituele ontwikkeling. Daarnaast is het voor veel mensen belangrijk om fysiek in beweging te komen of te blijven. Vaak is een ongemak hierivoor een aanzet (bv bij chronische rugklachten of fybromachie).
Toen ik mijn eigen studio nog had was er natuurlijk (voor de mannenles) de behoefte om ‘onder broeders’ te kunnen zijn.

Samenzijn met broeders is voor mij een belangrijke reden dat ik dit jaar Sadhana voor mannen ga verzorgen.
Het is voor mij erg belangrijk om tijd door te brengen met andere gelijkgestemde mannen, met broeders. Het geeft mij zo’n enorme verdieping om mezelf kwetsbaar durven te laten zien tegenover andere mannen. Voor mij werkt het ontwapenend en maakt dat ik me op diverse lagen diep mag en kan ontspannen. Vanuit deze ontspanning ben ik in staat om leiding te nemen. Leiding over mijn eigen leven, leiding in mijn relatie en leiding te geven aan mijn gezin. Dit leiding geven s iets wat mij, als man, voorheen erg zwaar op mijn schouders drukte. Ik ervaarde het als een last. Nu is dit getransformeerd naar het dankbaar zijn dat ik deze rol mag vervullen. Deze transformatie had ik nooit kunnen doorlopen zonder mijn broeders. Mannen die dit soort struggles begrijpen, me spiegelen en met me sparren, met me lachen en huilen. Wahe Guru!!

Geniet van iedere les en vind het licht van jouw eigen vuurtoren. Zo zul je je eigen grenzen ontdekken en begeleiding hebben, ook als het zwaar weer is. Leer te luisteren naar je eigen innerlijke leiding en sta open voor lessen en inzichten op dit prachtige festival. Nu is de gelegenheid daar om helemaal de diepte in te gaan. Praat met anderen, vooral met vreemden, zij zijn je spiegel. Doe vol overgave mee met de Kriya’s, je zult het merken in je energie. Zorg voor je ziel tijdens de Sadhana en bezoek ook zeker de Gurdwara.

Wahe Guru Ji Ka Khalsa, Wahe Guru Ji Ki Fateh.

Sadhana voor Mannen

Tijdens de mannensadhana zal de nadruk liggen op ontspanning. Ontspannen bij je broeders heeft een enorme helende werking. Vanuit ontspanning de leiding nemen, dat is waar mannen naar toe mogen in de aquarian age, het watemantijdperk. Eeuwenlang hebben mannen vanuit de wil leiding genomen, geregeerd. Nu is het tijd om naar ons hart te gaan. De Kriya die tijdens deze Sadhana voorbij komt werkt erg op het bindweefsel en de hypofyse klier. Door ontspanning te brengen in je lichaam en je systeem vergroot je de doorstroming van Kundalini energie. Je ervaart hoe je deze kunt sturen naar de plaatsen waar jij het wil hebben. In de ontspanning zal je hart je vertellen wat nodig is op dit moment.

Fysieke inspanning ●●○○○
Meditatief gehalte ●●●○○
Informatief ●●○○○
Chanten ●●●●○
Ontspanning ●●●○○