Ik ben Sada Sat Simran Kaur. Naast het lesgeven van Kundalini yoga, les aan (internationale) lerarenopleidingen, het geven van healings en Karam Kriya Consulten, geef ik levensbeschouwing aan het Don Bosco College in Volendam. Mijn leerlingen vragen mij wel eens waarom dit vak mevrouw? Ik vertel hen dan dat ik toen ik de keuze had voor het vak Engels, Wiskunde of Levensbeschouwing, niet lang hoefde na te denken. Als kind stelde ik mijzelf al levensvragen als: “Waarom ben ik hier?”, “Wat nou als alles een begin en een eind heeft, is er dan wel een leven na dit leven?”

Ik voelde dat er meer was dan we met onze ogen kunnen zien maar een spirituele ervaring op achttienjarige leeftijd veranderde mijn leven voorgoed. Ik bleef achter met een onbeschrijfelijk mooi gevoel én met een hoop vragen. Wat was dit? Wie ben ik en hoe kan ik deze hemelse ervaring herbeleven?

Vastberaden ging ik op zoek naar antwoorden. In eerste instantie in de bibliotheek maar de boeken die ik las gaven mij geen voldoening of antwoord op mijn vragen. Het was als lezen over water terwijl ik dorst had.. Gelukkig werd 30 jaar geleden, toen yoga nog vrij onbekend was voor het grote publiek, al Kundalini yogales gegeven in Volendam en vanaf mijn eerste yogales wist ik dat ik op de juiste plek zat. Het begin van een spirituele reis was begonnen.
Sindsdien verdiep ik mezelf in de onuitputtelijke rijkdom van de Teachings van Yogi Bhajan, Sat Nam Rasayan en Karam Kriya.

Kundalini yoga gaf mij de ervaring waar ik naar zocht. Sat nam Rasayan leerde mij heel bewust te voelen en hoe om te gaan met mijn sensitiviteit. Karam Kriya geeft mij antwoorden op levensvragen, richting, houvast, inzicht in mijzelf en in de soms moeilijk te begrijpen yogische leer.

Ik ben mijn leraren Yogi Bhajan, Guru Dev en Shiv Charan Singh zeer dankbaar en wil de opgedane kennis en ervaring graag delen.

Waar mijn leerlingen behoefte aan hebben? Inspiratie. Veel mensen, jong en oud, zitten vast in patronen die zich steeds herhalen zonder dat deze ergens toe leiden en staan op de automatische piloot. Karam Kriya leert je je bewust te worden van deze patronen en ze te doorbreken. Je leert opnieuw te kijken, vol verwondering, bewust en met een frisse blik. Karam Kriya traint de mind “to understand  that it has to stand under”. De transparante mind ondersteunt (mind as a servant) de intuïtie. Karam Kriya helpt je heel bewust terug te keren naar je Ware Zelf, “To be consiously consious that you are a consiousness”.

“This Numerology is so simple that if you know how to calculate it, you don’t have to go through psychoanalysis and you can just simple write it down and know it and work it out.” – Yogi Bhajan

Naast dat de numerologie volgens Karam kriya iets zegt over de talenten, angsten en karma van een persoon, is het ook toe te passen op de cijfers van het jaar.
Het nieuwe jaar wordt door mensen wereldwijd gezien als een kans om het leven een nieuwe focus, richting te geven en om nieuwe zaadjes te planten.

Tijdens de workshop die ik geef kijken we daarom vanuit het perspectief van Karam Kriya naar thema’s voor 2020: 2+0+2+0= 4. Thema’s die bij het cijfer twee en vier, de negative en de neutral mind horen. Zoals de kracht van gebed, commitment, sanghat en seva maar ook pijn, onverschilligheid, cold depression en gevoelloosheid. Wat hebben deze thema’s met elkaar te maken? Hoe versterken ze elkaar in positieve en negatieve zin? Wat betekenen deze thema’s voor jou persoonlijk? Welke kansen en welke uitdagingen heeft 2020 jou te bieden?

Geef jezelf een mooi kerstcadeau en laat je inspireren door de magische taal van de Cijfers. Ga, ondersteunt door de waarden van de Sikh Guru’s en de principes van de Mul Mantra, vol vertrouwen het nieuwe jaar tegemoet!

Over Karam Kriya:

Karam Kriya is ontwikkeld door Shiv Charan Singh en is gebaseerd op de teachings van Yogi Bhajan. Het maakt gebruikt van de universele principes van de cijfers, de Mul Mantra, de 10 Sikh Guru’s en de 10 Sprirituele Lichamen.

“It takes a Sat Sanghat to blend the individual light with the Universal Light” – Shiv Charan Singh.

Ga voor meer info over Karam Kriya of voor een persoonlijk consult naar:  http://satnamyogavolendam.nl/yoga-therapie/karam-kriya-consultancy
Mail: 
satnamyogavolendam@gmail.com