Waar geef je les?

Ik heb een praktijkruimte in een bedrijvencentrum in Hoofddorp. Voor individuele begeleiding en van waaruit ik de Online en de Live NineMinMax Business Yoga Teacher Training geef, waar studenten uit de hele wereld aan mee doen.

Welke plek heeft Kundalini Yoga in jouw leven?

Kundalini Yoga en Sikh Dharma zijn mijn levenswijze. Ik ga er mee naar bed en ik sta er mee op. Het helpt mij dingen in de wereld te zetten. Het helpt mij om mezelf up te liften. Als ik even denk: “Hoe moet ik dit nou doen”, dan  komt er wel weer een mantra, een quote naar boven of een oefening waardoor ik weer in mijn kracht en in mijn licht zit.

Ik ben erg dankbaar dat ik deze tools mag delen, want met name in de connecties met de leerlingen voel ik mij licht en super dankbaar.

Hoe ben je met Kundalini Yoga in aanraking gekomen?

Ik had jaren fysieke klachten. Ik werkte bij ING en had RSI. Niets hielp. Ik heb allerlei dingen gedaan maar mijn klachten werden alleen maar erger. Totdat ik met Kundalini Yoga begon. Heel eerlijk gezegd stond ik in het begin heel sceptisch tegenover de witte kleding en de tulbanden. Kan me nog goed herinneren dat Sat Atma de de deur opende en ik haar grote glimlach en grote tulband zag. Dat was voor mij, getogen in Friesland, erg spannend en ‘gek’. Na die avond zei mijn hart ‘JA’, mijn lichaam voelde losser en toen besloot ik mijn hart te volgen. Deze beslissing, in combinatie met mijn commitment, is de weg naar mijn healing geweest. Het zorgde ervoor dat drie weken na mijn eerste les mijn klachten als sneeuw voor de zon verdwenen waren.

Wat ga je straks precies doen op het Kundalini Yoga festival?

Op het yogafestival geef ik workshops NineMinMax Business Yoga. In de workshop leer je hoe je de Kundalini Yoga in het bedrijfsleven brengt. Niet iedereen komt naar een yogastudio maar wel iedereen heeft baat bij de teachings, vandaar dat we met business yoga de teachings naar de –gestreste- medewerkers brengen. De NineMinMax methode die ik in mijn boek Bye Bye Stress in 9 Minutes or Less beschreven heb, zijn super kort en krachtig en passen daarom zo goed binnen het bedrijfsleven.

Welke tip heb je nog voor de aanstaande festivalgangers?

Ik wil je graag uitnodigen om goed te blijven voelen in je hart. Wat de yoga, de mantra’s, het eten en het samenzijn met zoveel – vaak in het wit geklede mensen met en zonder tulband -,  met jou doet. Ik wil je uitnodigen om daar naar te luisteren, zonder oordelen, zonder verwachtingen en te genieten van alles wat er is.