Programma en docenten

Festival Programma 2018

(onder voorbehoud van wijzigingen)

Workshops 2018

(Onder voorbehoud van wijzigingen)

Karma Yoga

 

Yogi Bhajan sprak over een de aspecten van Karma yoga in bijna elke les. Hij moedigde zijn studenten aan om zich te concentreren op het geven in plaats van het krijgen, om te leven met een houding van dankbaarheid voor alle zegeningen en alle uitdagingen, om op te treden als een vorkheftruck en anderen in nood op te liften, en om de mensheid te dienen met liefde.

 

Wat is karma yoga?

Karma yoga (ook wel Seva, selfless service) is een belangrijk aspect van Kundalini yoga. Het is gebaseerd op de wet van Karma: “alles wat je doet, komt in tienvoud naar je terug”. Dit geldt voor al je negatieve acties, maar ook voor de positieve en onbaatzuchtige. Karma yoga ondersteunt iedereen in de groep en leidt tot vriendschap, liefde en groepsbewustzijn.

 

Karma yoga op het festival

Het Kundalini Yoga Festival Nederland wordt uitsluitend gerund door vrijwilligers. De liefdevolle mentaliteit van het verzorgen van elkaar is een groot deel van de magie van het festival.
Iedereen die komt naar het festival wordt gevraagd om te helpen met het serveren van het eten, schoonmaken, snijden groenten, enz. Bij de registratie krijg je een Karma yoga project, deze taak duurt anderhalf tot 2 uur per dag. Karma yoga projecten worden gedaan in het Missel systeem; kleine groepen die elkaar ontmoeten in de ochtend, van 10:00 uur tot 11:15 uur. Er is een beperkt aantal kortingen beschikbaar voor mensen die meer inspannende en tijdrovende taken uitvoeren gedurende 4 of 8 uur per dag.

 

Yoga Living: de kracht van het geven

Een dag op het KYF (hoe ziet een dag eruit)

 

Om 4.00 am word je wakker gezongen om je dag te beginnen met de Aquarian Sadhana, met Japji (de meditatie van de ziel), een yogaset en mantra’s. Aansluitend is er een Gurdwara service, met muziek en een gebed. Dan is er tijd voor het ontbijt en na het ontbijt begint het kinderkamp en gaan de ouders naar hun karma yoga groep. Om 11.30 beginnen de diverse ochtend workshops, gevolgd door de all camp yogales, die afgesloten wordt met de all camp mantra en de tunnel van liefde, waarna de kinderen en de ouders elkaar weer samen zijn. Dan is er tijd voor het avondeten. Na het eten zijn er diverse avondworkshops. Daarna is er avondyoga en de dag sluiten we af met een mantra concert of een gongbad. Om 22.00 uur is het tijd voor stilte, voor slaap, om zo de volgende dag weer op tijd op te staan voor de sadhana.

40 Dagen Festival Meditatie

Sat Nam!
We zijn super enthousiast om voorafgaand aan het eerste Kundalini Yoga Winter Solstice in Nederland deze geweldige 40-daagse Sadhana aan te kondigen!

Het thema van het festival is ‘I am the light of my soul’. Dit is een krachtige affirmatie, die je helpt het licht in jezelf en anderen te ervaren. Daarom is dit ook de all-camp mantra van het festival. En om alvast in de vibe van het festival te komen, en je eigen licht sterker te laten schijnen hebben we Harmanderpal Kaur gevraagd deze 40 daagse sadhana te begeleiden.

Harmanderpal, heeft de afgelopen jaren samen met Guru Das Kaur op het Europese Yoga Festival de all camp mantra en het all camp mantra koor gedaan. Ze heeft voor ons speciaal deze versie van de mantra met de bewegingen (celestial communication) opgenomen. En scroll snel naar beneden, ze heeft ook een super lieve verrassing voor ons 😉

De sadhana begint op 11 november 2018 en op dag 40 begint het festival.

Geniet ervan en we zien je heel erg graag op het festival en wensen je veel licht en liefde toe.

Hartegroet,

Stichting Kundalini Yoga Festival Nederland & Harmanderpal Kaur

De uitnodigingsvideo, met daarin ook de instructie


De full mantra video


De verrassingsvideo