Yoga op de Stoel – Laat je licht schijnen op hoge leeftijd

In deze workshop worden yogatechnieken op de stoel aangeboden om je licht te laten schijnen op hoge leeftijd door te werken aan het immuunsysteem.

Ook op hoge leeftijd wil je je licht graag laten schijnen. Daarvoor is het belangrijk dat ouderen hun emoties onder ogen kunnen zien en in balans kunnen brengen. Als overmatige emoties in balans worden gebracht, heeft dit een positieve uitwerking op het immuunsysteem, waardoor je je licht weer kunt laten schijnen. Lymfe, een belangrijk deel van het immuunsysteem, wordt ook wel drager van het licht genoemd.

Lichamelijke- en beweegcondities hoeven geen beperking te zijn om yoga te kunnen beoefenen. Wel is het belangrijk dat de conditie, de mogelijkheden en de behoeften van de ouder wordende mens worden gerespecteerd. Omdat prana (levenskracht) afneemt tijdens het ouder worden is het bij deze leeftijdsgroep belangrijk dat mensen niet uit hun comfortzone worden gehaald. Essentieel is dat prana zoveel mogelijk behouden blijft. Plezier beleven aan de yoga, ervaren wat kan en het samen ervaren dragen bij aan een prettiger en lichter leven.

Ivonne Wopereis & Monique Siahaya ~ Amrit Kriya

Ivonne Wopereis van Yoga Natuurlijk en Monique Siahaya van Yoga Namo richten zich al vele jaren op Kundalini Yoga, Yoga op de Stoel, Senioren Yoga en Yoga voor Mantelzorgers. Monique geeft trainingen Grondbeginselen Kundalini Yoga op de Stoel voor zorgorganisaties en aan mensen die werken in de zorg en is daarnaast acht jaar als docent aan de Fachausbildung Kundalini Yoga für Senioren in Duitsland verbonden geweest. Momenteel zijn Monique en Ivonne bezig met het volgen van segmenten van de Kundalini Yoga Therapy Training van het Guru Ram Das Centre for Medicine & Humanology.

Samen ontwikkelden ze het Programma Yoga voor Mantelzorgers. Het boek Yoga ondersteunt in het zorgen voor jezelf en de ander, het Programma Yoga voor Mantelzorgers en de Training voor Yogaleraren zijn KRI gecertificeerd door het Kundalini Research Institute – USA.

www.YogaNamo.nl en www.YogaNatuurlijk.org