JAPJI meditatie - nieuwe Nederlandse vertaling en verdieping

‘’Het Woord dat we ontvangen hebben voor de verdieping is een aanvulling op de kroonjuwelen – JAPJI – die Guru Nanak heeft nagelaten.’’ 

De JAPJI is een heilig geschrift opgetekend door Guru Nanak (1469-1539). Het lezen van de JAPJI binnen de Kundalini Yoga en het Sikhisme is een vorm van meditatie en spirituele beoefening. De nalatenschap van Guru Nanak via de Japji wordt hiermee aangevuld met de vernieuwde boodschap van Guru Nanak in deze tijdgeest door onder andere de Verdieping. De boodschap en essentie van de boodschap blijft onveranderd en behouden, en wordt toegankelijk gemaakt voor zoekenden/een breder publiek.  

De Nederlandse vertaling en verdieping van de JAPJI is mede tot stand gekomen door de deelname van de leden van de adviescommissie van het GURU NANAK Institute. Dit instituut is mede ontstaan door de zoektocht van yogi’s en yoga teachers. 

In deze begeleide lezing/meditatie luisteren we naar de pauri’s en verdieping die gezamenlijk worden voorgelezen door deelnemers. Het lezen van de JAPJI en Verdieping is steeds weer een andere ervaring, het is de ervaring die bij jou past op dat moment. 

www.gurunanak-institute.nl    www.guru-nanak.nl (online versie)

Zondag 19 juni - 11:30 - 14:30 - Gurdwara tent