Wat is kundalini yoga

Wat is Kundalini yoga? 
Ben je nieuw? Dan is het handig om iets van yoga en de gebruiken en rituelen te weten. Yoga betekent verbinding. Verbinding tussen lichaam, geest en ziel. Kundalini yoga komt uit India en is de oudste yoga ter wereld. Deze ‘moeder aller yoga’s’ wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd. Je wekt de energie van het bewustzijn op en zet jezelf als het ware ‘aan’. Het effect is direct voelbaar: fysiek word je sterker en soepeler, je energie stroomt beter, je interne organen krijgen een duwtje, en je kunt je zelfs meteen lichter en prettiger voelen. Na één les? Zeker. We combineren in een set Kundalini yoga vier technieken: beweging, ademhaling, meditatie en mantra. Deze technieken, verbonden aan het specifieke thema van de kriya, zorgen ervoor dat de les een fysieke, mentale, emotionele, energetische én spirituele workout is. Er zijn duizenden kriya’s en meditaties met elk hun eigen thema en intentie, maar de opbouw van een les is altijd hetzelfde: 
  • Intunen met twee korte mantra’s
  • Korte opwarming
  • De kriya met specifiek thema
  • Ontspanning 
  • Meditatie (met of zonder mantra)
  • Afsluiten met een korte mantra 
Doe je voor het eerst mee? Doe rustig aan en voel goed wat er gebeurt in je lichaam. Sommige oefeningen vragen veel van je, vooral als ze lange tijd worden aangehouden. Je kunt in het begin altijd voor de halve tijden meedoen en tussendoor meer rust nemen! 
Als je langere tijd Kundalini yoga beoefent zul je merken dat je verandert, er komt meer discipline in je leven en je wordt onontkoombaar een betere versie van jezelf. Beschouw het als een uitnodiging om vol in het leven te staan, je potentieel te voelen en te bloeien!