Kundalini Yoga Winter Solstice is een festival van verstilling & versimpeling & verbinding.

Het nodigt je uit te luisteren.
Het nodigt je uit te zien.
Het nodigt je uit te voelen.
Het nodigt je uit te zijn.
Het nodigt je uit te ontspannen.

Tijdens de Aquarian Tantric Meditation Circle, welke zaterdag op het programma staat, mediteren we, in tweetallen tegen over elkaar, in een cirkel.

De cirkel staat symbool voor verbondenheid, gelijkheid en oneindigheid.

No one is higher, no one is lower.

In het tantrische veld dat we samen creëren werken we met de 5 elementen, aarde, water, vuur, lucht en ruimte.

Daarom zijn er in de cirkel 4 leraren aanwezig. Het 5de element, de ruimte, wordt vertegenwoordigd door de muzikanten, die in het midden van de cirkel zitten.

Het tantrische veld heeft een diepe transformerende werking op alle deelnemers.

De meditaties van 11, 31 of 62 minuten kunnen uitdagend voor je zijn, al is het alleen maar het stil in kleermakerszit zitten.

Het is de kracht van de Sanghat, de mantra’s en de groepsenergie die je boven jezelf laten uitstijgen.

Kundalini Tantra

Kundalini yoga is de yoga van de energie en bewustzijn en is een vorm van tantra yoga.

Tantra viert het leven, het leven is energie, een energie die altijd voortbeweegt en zich continu transformeert.

In kundalini yoga wordt deze energie op allerlei manieren aangewakkerd.

Mediteren in met het tantrische energie veld is een manier om de mannelijke en vrouwelijke polariteits-energieën samen te brengen voor spirituele groei.

Je aandacht blijft steeds gericht op de energie van het hart, waarbij liefde en zorgzaamheid worden geprojecteerd, met het hoogste goed voor beide.

Veelgestelde vragen

Hoe vind ik een partner?
1. Je komt samen met je partner naar het festival. Dit kan heel goed je levenspartner, je business partner, je vriend of vriendin of een familielid zijn.
2. Je vindt ter plekke een partner. Er is in de zaal een ontmoetingsplek, waar je jouw meditatie partner voor die dag treft.

Je hoeft geen (liefdes) relatie te hebben met je partner. Het enige wat verwacht wordt is dat je beide met pure intentie mediteert.


Hoe werkt de Aquarian Tantric Meditation Circle?
Tijdens de Aquarian Tantric Meditation Circle zitten we in tweetallen tegen over elkaar, terwijl we meditaties van 31 of 62 minuten doen.

Wat voor soort meditaties kan ik verwachten?
De meditaties die we tijdens deze Tantric meditatie dag doen, zijn bestaande Venus kriya’s & meditaties uit de 21 Stages.

Ik kan niet in kleermakerszit zitten, kan ik dan wel meedoen?

Ja, je kan ook zittend op een stoel meedoen.

Bij het woord tantra denk ik aan s*x & bloot, is dat hier ook zo?

Tijdens de Aquarian Tantric Meditation Circle werken we met de krachtige Kundalini energie en mediteren we met onze kleren aan. Tijdens sommige oefeningen raak je je partner aan, bijvoorbeeld door een hand vast te houden of je hand op een schouder te leggen. Na afloop kun je elkaar bedanken. Voel goed je eigen grenzen en geef deze aan.

Moet mijn partner van het andere geslacht zijn?
Nee, wij hebben allemaal een mannelijke en een vrouwelijke energie in ons.

Hoe lang duurt de Aquarian Tantric Meditatie Circle?
De Aquarian Tantric Meditation Circle duurt van 9.00 tot 17.00.
Er is een pauze van 12.00-13.00 waarin een vegan lunch geserveerd wordt.

Ik heb geen ervaring met yoga en meditatie, kan ik dan wel meedoen?

Ja, iedereen kan meedoen aan de Aquarian Tantric Meditation Circle.

Hoe lang duren de meditaties?
De meditaties duren 31 of 62 minuten. Na elke meditatie is er een korte pauze en rond 12.00 uur een lunchbreak van 1 uur.

Krijg ik na afloop een certificaat?
Na afloop van de Aquarian Tantric Meditation Circle kan je een certificaat ophalen, die meetelt voor je level 1 opleiding van KRI. Bekijk hier het officiële document met de toekenning van KRI.

Als ik tijdens de meditatie naar de wc moet of niet meer kan of wil, wat doe ik dan?
Omdat we werken met een tantrisch energetisch veld kun je niet zomaar opstaan. Wil je er om wat voor reden dan ook uit, steek dan je hand omhoog en wacht je totdat een monitor je plek komt innemen. Hierdoor blijft het energieveld intakt.

Welke kleding draag je tijdens de meditatiedag?
Omdat we werken met de tantrische energieveld raden je aan om tijdens de meditatiedag witte kleding, bij voorkeur van natuurlijk materiaal, te dragen en je hoofd te bedekken. Dit helpt om de aura van de groep te versterken.

Waarom is er een Aquarian Tantric Circle en geen Witte Tantra tijdens het festival?
De Witte Tantra is een bijzonder krachtig event. Yogi Bhajan heeft gezegd dat de Witte Tantra, zoals je die wellicht kent van het Europese Yoga festival, of de Solstices in Amerika, waar het 3 dagen duurt, alleen als dag-event georganiseerd kan worden. Natuurlijk staan wij als organisatie van het festival in contact met de Witte Tantra organisatie in Amerika en hebben wij aangegeven zo’n dag in Nederland te willen organiseren. De kalender van deze events wordt al jaren van te voren vastgelegd en ook is het hun wens om de Witte tantra bereikbaar voor zoveel mogelijk yogi’s te maken. Omdat er in onze buurlanden al Witte Tantra dagen georganiseerd worden, is de een kleine kans dat er een in Nederland komt op korte termijn.

Video: Uitleg werking en oorsrpong van de Aquarian Tantric Meditation Circle Tantric