All Night Gong Puja

Door Miranda Beenackers

Gong voor gezondheid en geluk!

Een prachtige ceremonie om te genieten van de helende vibraties van de magische gong.

Een hele nacht Gong Pooja
In het boeddhisme zijn puja (Sanskriet en Pali: pūjā) uitingen van 'eer en toegewijde aandacht'.

Een Gong Puja eert en geeft ruimte aan het vermogen van ons wezen om te genezen - fysiek, emotioneel en spiritueel.

Het is de meest ware vorm van jezelf eren!

De gongs worden zachtjes bespeeld gedurende de nacht tot in de vroege ochtend, terwijl gasten badend in de helende vibraties slapen.

Ondergedompeld in het geluid van de gong en in de subtiele ethers van het klankbad, herstellen en verjongen we terwijl de kosmische oceaan van trillingen over ons heen spoelt; ons reinigt, deblokkeert en bevrijd.

De functionele harmonie gecreëerd door de gongtonen zorgt voor een innerlijke stilte waar diepe genezing kan plaatsvinden.

Tijdens de Pooja mediteren we – of we slapen – een slaap als geen ander; waar we wakker zijn in een droom.

De Zwitserse wiskundige en musicoloog Hans Cousto, die de planetaire frequenties berekende die tegenwoordig in de planetaire gongs worden gebruikt, verklaarde dat het 45 minuten duurde om een ​​volledige geluidsreis te voltooien.

Yogi Bhajan geloofde dat de gong het krachtigste hulpmiddel was voor genezing en dat deze 45 minuten durende gongsessie alle onmiddellijke blokkades zou wegnemen. Hij verklaarde dat 10 opeenvolgende gong-genezingen de meeste blokkades zouden wegnemen, zodat de ziel zichzelf zou kunnen genezen en het lichaam van menselijk lijden zou verlichten om ons aan ons hart te verlossen.

Als we in het hart leven, kunnen we gemakkelijker gedijen in onze natuurlijke staat van vreugde en erbij horen en die vibratie de wereld in dragen en de mensen om ons heen inspireren hetzelfde te doen.

In het jaar 2000 ontwikkelde en hield Grand Gong-meester Don Conreaux zijn eerste officiële Overnight Gong Pooja om deze 10 opeenvolgende gong-baden te leveren in een grootse nacht van genezing terwijl de deelnemers sliepen, waardoor de geest in een staat van kosmisch bewustzijn kon zweven terwijl het lichaam rustte op dit vlak in de meest optimale staat voor genezing - diepe slaap.


Deze Gong Puja-ervaring duurt ongeveer 6 ¾ uur, wat het equivalent is van 9 x 45 minuten Gong-baden.

Het is een reis die tijdloos is, in een tijd die vaak wordt gemeten in nanoseconden, en terwijl we reizen met de vibratie van de gong, laten we deze dimensie achter ons en gaan we moeiteloos naar de 4e dimensie.

De Gong Puja bevordert een diep gevoel van vrede en welzijn, versterking van het zenuwstelsel, balanceren van de chakra's en verhoogde energie en vitaliteit.

Iedereen is welkom!

Wat mee te nemen naar de all night gong puja:


Comfortabel matje/matrasje om een hele nacht op liggen
Hoofdkussen
Slaapzak/deken
Eventueel oogkussentje
Eventueel flesje water (met afsluitbare dop)

Let op.

Om deel te nemen aan de gong puja heb je een programma ticket + overnachtingsticket nodig. Er zijn beperkt plaatsen beschikbaar, je reserveert je plekje hier:

https://calendly.com/kundalini-yoga-festival/gong-pooja?month=2022-12

Tijdschema:
21:00 u Zaal open – Ontvangst, installeren plekje e.d.
21:30 u Opening en inleiding
22:15 u Start Gong Pooja
05:15 u Stoppen met gongspel
05:00 – 05:30 Stilte – Integratie
05:30 u Wake up
06:00 u Sadhana

Hallo Sat Nam, mijn naam is Miranda Beenackers (Param Bhagat).


Vanaf 2000 ben ik begonnen met het volgen van yogalessen en had er onmiddellijk een goed gevoel bij. De energie, kracht, souplesse en innerlijke rust, die ik door de veelal uitdagende houdingen kreeg, maakten mij nieuwsgierig. Daarom heb ik besloten er nooit meer mee te stoppen (Becoming a yogafanatic).


De eerste yoga opleiding, Ashtanga Yoga startte ik in 2009. Vanaf eind 2010 ben ik begonnen met yogales geven, maar ben me al snel gaan verdiepen in Pralaya Yoga, kort samengevat: “uitlijnen van het lichaam en de gewrichten”. Wat is het menselijke lichaam toch een mooi wonder.

Daarnaast heb ik me verdiept in het Boeddhisme d.m.v. zenmeditatie en dagelijks mediteer ik nog op mijn kussentje en met regelmaat zoek ik de helende stilte nog op van een Sesshin (stilte week).


Kundalini Yoga kwam op mijn pad in 2015 en in 2016 ben ik de Kundalini Yoga Teacher Training Level 1 gaan volgen, dit smaakte uiteraard naar meer, dus meteen erachteraan de Level 2.
Daarnaast heb ik nog een aantal opleidingen en trainingen gevolgd. Er veel opgeschoond, zowel fysiek, mentaal als energetisch. En dat voel ik, de levensenergie stroomt.


Tijdens de yogales vind ik het vooral leuk om je uit te dagen op de mat en geef je daar alle ruimte om je eigen lichaam en geest te ontdekken en je grenzen te onderzoeken en verleggen. Ik blijf graag “down to earth” en probeer je met een tikkeltje humor net dat extra duwtje te geven, want voorbij aan je comfortzone daar ligt je groei, oeps.


Oja…door de Kundalini Yoga opleiding, ben ik ook in aanraking gekomen met de GONG, daar zit een ongekende power in, een oerkracht, die je terugbrengt naar je essentie. Sindsdien geef ik her en der workshops in Kundalini Yoga met een Helend Gongbad, een erg bijzondere en krachtige combinatie en organiseer ik jaarlijks een All Night Gong Puja (samen met anderen) en speel ik her en der mee in een gong puja. Het is een grote passie geworden♥