Mannencirkel

 

Een mannencirkel op het Kundalini Yoga Festival

Een kernthema dit festival is mannelijke en vrouwelijke energie. We streven er naar om het Festival te verrijken met een krachtige mannelijke energie.

Naast de bekende ‘Rode tent’ voor vrouwen is er sinds de vorige editie een Mannencirkel op het Festival. Een gelegenheid om als man andere mannen te ontmoeten. In een vrije open sfeer. En te verbinden met het mannelijke in jezelf. En om samen de collectieve mannelijke energie te versterken.

Mannen vormen, net als vrouwen, een community binnen de sanghat. Je kunt jouw eerlijke verhaal delen. Rauw, ongefilterd, kwetsbaar in verbinding.

Wat is een mannencirkel?

Het idee is heel simpel: je komt met een groep mannen bij elkaar en mediteert samen, doet oefeningen en je deelt je persoonlijke ervaringen. En geloof me als ik zeg dat dat erg fijn is. Er ontstaat namelijk enorm veel kracht als mannen samen verzachten. Op een of andere manier is het anders als er geen vrouwen bij zijn. 

Een mannencirkel helpt om de steun van de mannen om je heen te ervaren ongeacht leeftijd of uiterlijk. Iedereen die zich als man identificeert is welkom.

Programma

Op zaterdag, zondag en maandag is de Mannencirkel geopend. We hebben een eigen tent op festivalterrein. Een eigen ruimte, alleen voor mannen. Wij gaan yoga doen, maar ook zelfonderzoek en proceswerk.

Op zaterdag en zondag zijn er twee workshops, ’s ochtends en ‘s avonds. Op maandagochtend de afsluitende workshop. Je kunt de workshops los volgen, maar ze zijn ontworpen als een geheel. 

Letting go - Zaterdag staan de workshops in het teken van het herkennen wat er in je leven gebeurt. Speciale aandacht voor de verbinding van het spirituele leven met het dagelijkse aardse leven. Wat zijn je eigen emoties, behoeften en dromen. Loslaten gaat over ruimte maken voor de stroom van het leven. 

Dive deep - Zondag duiken we een transformatieve ervaring in. Wat mag geheeld worden, aangeraakt door de Oneindigheid, verzacht worden. We doen een meditatie om je voorvaderen te bedanken, we buigen voor wat ze gebracht hebben. En erkennen wat niet meer doorgegeven hoeft te worden aan onze zonen, jongens en mannen om ons heen.

Reconnect - Maandag integreren we alle ervaringen op weg naar de werkweken die voor ons liggen. Het is tijd om te vieren dat we bestaan en een unieke expressie zijn van creatieve energie. Hoe kun je het geschenk van jezelf delen met anderen? We dansen, lachen en bekrachtigen onze verbinding.


De voertaal tijdens de workshops is Engels. Vertaling is een optie.  

Van harte welkom!

Maarten Bijsterveld – Sujan Prem Singh - www.theyogicompany.nl
Pål Christian - www.thewildman.com
Gert-Jan van Schaik – Raj Vedya Singh mankrachtcentrale.nl