Mannencirkel ervaring

“Mijn herinnering gaat terug naar zomer 2015 waar ik door Jasper Jansen geïnspireerd was om mee te gaan naar het 3HO festival in Frankrijk. Hij sprak met stralende ogen over de fijne energie en ik vertrouwde hem volledige dus wij samen in de auto, en ik zonder enige yoga ervaring, op avontuur.
Een paar weken daarvoor met een aantal andere yogi’s in Eindhoven elkaar getroffen op het terras bij de Lichttoren. Wat me daar op viel was dat de helft van de groep mannen waren, dertigers begin veertigers. Mannen met gelijke leeftijd dus en gedeelde interesse. Daar was ik vanuit mijn opleiding als masseur niet bekend mee. Vanuit mijn achtergrond in de civiele- en cultuurtechniek was dat wel een mannenbolwerk, maar eentje waar maar weinig ruimte voor bewustwording of lichaamswerk was.
Tijdens het festival kwam voor mij steeds meer het besef dat deze werelden samen mochten komen. Ik er mag zijn, als zelfbewuste man met mijn fysieke en mentale kracht en de zachtheid van empathie. Daarin werd ik ook uitgedaagd in mijn rol tussen de mannen met de witte tantra dagen.

Na diverse mannentrainingen afgelopen jaren heb ik ervaren en gezien dat de mannencirkel een belangrijke connectie is om de steun van de mannen om je heen te gaan ervaren ongeacht leeftijd of uiterlijk.
De kracht te voelen van het delen, delen van energie d.m.v. oefeningen en ervaringen in gesprekken. En mijn ervaring is dat achter de façade een liefdevol mens zit met onzekerheden, maar ook het vertrouwen en de kracht om te delen en steun te geven aan elkaar.
Om tot de kern te komen en de schillen te laten vallen is tijd nodig om samen de energie op te wekken, te voelen en te delen. Daar zijn hele mooie oefeningen voor in de Kundalini Yoga die we binnen de mannencirkel gaan doen.
Daarnaast is de ruimte ook op de vrijdag al toegankelijk om elkaar te begroeten.
Ik hoop je daar te zien.”

Maurice Hommel – Siri Mahan Singh
Terug naar blog