White Tantric Yoga® op 10 februari 2024

[For English click here]

Een dag van meditatie en transformatie. Deze eeuwenoude "uplifting" meditatie techniek is een belangrijk onderdeel van de 3HO-(Healthy, Happy, Holy) traditie, en we nodigen je uit om deel te nemen aan deze diepgaande ervaring van één dag: Een mandala voor vernieuwing van de ziel.

Tijdens deze oefening worden de meridianen, nadis en zenuwen gereinigd, waardoor je leven ee verfrissende impuls krijgt en een nieuw perspectief zich ontvouwt.

Bij het betreden van dit nieuwe Watermantijdperk staan we op een complex moment van overgangen, waarin we afscheid nemen van oude manieren en patronen, onze kijk op de wereld heroverwegen en ons innerlijk bewustzijn herstarten.

We stappen uit het groepsdenken/cultdenken dat in de jaren '60, '70 en '80 werd geprogrammeerd om meditatie onder de aandacht te brengen en een diepere beleving van mogelijk te maken.

Nu stemmen we af op onze eigen individuele ervaring, terwijl we nog steeds bewust deelnemen aan een groepscollectief proces.

Samen kunnen we deze oefening benaderen vanuit een nieuw wereldbeeld van samenkomen, samen zingen en elkaar hart-tot-hart ondersteunen.

De indeling van de dag en de muziek zijn onveranderd ten opzichte van voorgaande editites;

Vintage, episch en vol licht.

Door partnerwerk met specifieke mudra's, mantra-zang en diepgaande asana's zal deze dag uitdagend en diep bevredigend zijn.

Sta deze tijdloze beoefening toe om jouw leven te dienen, stress weg te nemen en keer terug naar je wereld met inspiratie en dankbaarheid.

Het Kundalini Yoga Festival Nederland is toegewijd aan het bieden van een kans aan iedereen om deze periode van overgang te betreden met een frisse blik en een open hart.

Voor meer informatie en het jaarlijkse schema van aankomende White Tantric Yoga®-cursussen, [klik hier].

De Early Bird prijs is geldig tot 10 januari 2024 - wees er snel bij!

Opschoonproces

White Tantric Yoga helpt je onderbewuste blokkades te doorbreken, zodat je van het leven kunt genieten... Dit is de weg naar persoonlijke vrijheid en bewustzijn en zal meer succes brengen in elk gebied van je leven.

Het onderbewuste is gevuld met mysteries die onze elke beslissing en beweging sturen.

Wat kan je verwachten

Wat & Hoe - White Tantric Yoga

White Tantric Yoga biedt een uitdagende ervaring op verschillende niveaus. Een bijzondere uitdaging is het vooruitzicht (of angst) voor een intensieve meditatie dag, waarbij je zes of acht opeenvolgende 31- of 62-minuten Kundalini-meditaties beoefent. Onder leiding van Yogi Bhajan, geprojecteerd op een videoscherm (opgenomen vóór zijn overlijden voor alle toekomstige White Tantra-evenementen) legt hij de meditaties uit. Sommige meditaties bevatten speciale instructies, zoals het aanraken van het derde oog van je partner, een lange liggende ontspanning of het aannemen van de Kundalini-lotushouding.

Ondanks de uitdagingen is White Tantric Yoga een buitengewone, fascinerende en transformerende ervaring. Het werken met groepsbewustzijn vergroot de effecten van meditaties enorm, en de ondersteunende groepsdynamiek biedt een prachtige kans om verbinding te maken met de Kundalini yoga Sanghat (community). Hoewel je tegen het einde van de dag wellicht een beetje gedesoriënteerd bent, is de ervaring de moeite waard.

Alles wat je moet weten voor een succesvolle meditatie dag

Praktisch

Wat neem je mee

  • Weinig! Er is gefilterd water en fruit beschikbaar. Een veganistische lunch is inbegrepen
    Plaats je tas aan de zijkant van de grote ruimte, omdat deze niet bij je mat kan blijven vanwege beperkte ruimte.

  • Draag witte kleding van natuurlijke materialen en bedek daarmee je hele hoofd,

  • Neem een schapenvacht of deken mee om op te zitten, en meditatiekussen(s) en bolsters als je dat nodig hebt of prettig vindt voor het zitten op de grond.


  • Een sjaal of omslagdoek voor warmte tijdens ontspanning.

  • Een waterfles en of thermoskan.

  • Indien mogelijk, kies lichte kleuren voor je deken, doek, kussen, etc. Als dat niet mogelijk is, is het prima om een andere kleur te gebruiken.

Geen partner? Geen zorgen!


White Tantric Yoga wordt in paren beoefend, maar het is niet nodig om met je, of een partner te komen. Er is een plek in de kapel waar individuele deelnemers samenkomen en partners kunnen vinden.

Hoofdbedekking

Elke witte hoofdbedekking gemaakt van natuurlijke vezels zoals katoen of wol is acceptabel. Dit beschermt je kruinchakra vanwege de krachtige energie tijdens White Tantric Yoga. Je haar moet helemaal bedekt zijn.

Sanghat Support

Er zijn sevadars en mede-yogi's om je te ondersteunen tijdens de dag. Ontspan en geniet van de ervaring, waarbij het okay is om te lachen en om te huilen.

Mocht je zelf willen bijdragen aan de dag en als monitor de meditatiedag meemaken? Met een flinke korting (ticketprijs 75 euro) bieden we je deze belangrijke seva aan. Meld je aan en vraag de korting aan via deze pagina.

Wie kan er meedoen

Er zijn geen vereisten om deel te nemen aan White Tantric Yoga®. Doe je voor het eerst mee, dan stem je af op je eigen energieën en kan je genieten van een diepe en soms uitdagende meditatieve ervaring. Meer ervaren 
beoefenaars zullen hun ervaring verdiepen en nieuwe wegen inslaan naar spiritueel bewustzijn.

Voor wie niet (zo lang) op de grond kan zitten zijn er stoelen aanwezig, je partner zit dan ook op een stoel.
Twijfel je over je deelname? Neem contact met ons op stel gerust je vraag!

Overnachten

In de directe omgeving zijn meerdere overnachtingsmogelijkheden. Dichtbij de Mariakapel zijn de volgende (budget) mogelijkheden:

Het Fletcher hotel in Rosmalen ligt op 7 auto minuten van Coudewater. Reserveer zo snel mogelijk om het voor tarief van slechts 75 euro voor je overnachting in een 2-persoonskamer te betalen.

Bij de Villa Berk en Heide overnacht je vanaf 72 euro voor een twee persoonskaper en ligt ook op 7 auto minuten van de Mariakapel.


Bereikbaarheid

Auto:

De Mariakapel ligt vlakbij Den Bosch en naast de A59. Het adres is

Berlicumseweg 8,
5248 NS Rosmalen

Parkeren is gratis en op eigen terrein.

Openbaar vervoer: Op een paar minuten lopen van de Mariakapel is een bushalte. Bus 158 vertrekt ieder vanuit Den Bosch naar Coudewater.

Tijden

Het dagprogramma is van 08:00-18:00.

Deuren gaan open om 07:30 en reken op een uitloop tot 19:00.

Er wordt een vegetarische lunch geserveerd.

Partner meditatie

Laat je "personal zone" los en zit knus dichtbij je partner; knie aan knie naast elkaar én tegenover elkaar. Hoe dichter je bij elkaar zit, hoe sterker de energielijnen in de rijen.

Dit vergemakkelijkt ook de meditaties met fysiek contact, zoals bijvoorbeeld elkaars handen vasthouden.

8 redenen om mee te doen met White Tantric Yoga in Nederland

Wordt vriendjes met Mind: White Tantric Yoga® biedt een bijzondere manier om je Mind te bevrijden van verborgen obstakels, zodat je simpelweg meer van je leven kunt genieten.


Gedachten Management: Neem controle over de vele gedachten die door je hoofd razen. Het doorbreken van barrières in je onderbewustzijn voorkomt impulsieve beslissingen en vermindert zelfopgelegde stress.

Beter Zelfinzicht: Met White Tantric Yoga® leer je elk moment met helderheid te benaderen, waardoor je een dieper begrip van jezelf krijgt. Deze nieuw verworven bewustwording kan positieve veranderingen in je leven teweegbrengen.


Balans van Geest, Lichaam en Ziel: De workshop helpt je uitlijnen van je Mind, lichaam en ziel, zodat ze harmonieus samenwerken. Deze integratie is een krachtige weg naar persoonlijke vrijheid en verhoogd bewustzijn.


Uplifting Groepsmeditatie: White Tantric Yoga® omvat groepsmeditatie in tweetallen. Ervaar een ondersteunende en opbeurende sfeer terwijl je een partner zoekt en de instructies voor geleide meditatie op video volgt.


Inspirerende Omgeving: Laat je onderdompelen in de kalme en vredige sfeer van de Mariakapel, waardoor de transformerende effecten van White Tantric Yoga® worden versterkt.


Voor Iedereen: Of je nu nieuw bent in meditatie of ervaren, White Tantric Yoga® is open voor iedereen.


Locatie

"Een serene bedding voor zuivere creaties"

De locatie voor de White Tantric Yoga dag in Nederland is buitengewoon speciaal: de Mariakapel in Coudewater (bij Rosmalen) bevindt zich op meerdere Leylijnen.

Het is een inspirerende en serene ruimte en een unieke 'krachtplek' om doelen en intenties te versterken.

De locatie ligt in een fantastische omgeving en heeft mooie akoestiek met een uitzonderlijk veilige sfeer voor zowel innerlijke als groepsprocessen.

Daarnaast is de locatie zeer goed bereikbaar en dichtbij de snelweg.

1 van 3

Bereid je goed voor

Investeer in jezelf, en begin vandaag al met een complete voorbereiding voor de Witte Tantra-dag! Met onze exclusieve 40-daagse voorbereidingscursus ontdek je
de kracht van dagelijkse Sadhana, je leert van ervaren docenten over houding, mantra achtergrond en
expertlessen en krijg waardevolle inzichten via inspirerende interviews.

Schrijf je nu in om optimaal voorbereid te zijn op een dag vol bliss

Heb je een vraag? Neem contact met ons op