Festival Countdown

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

De omstandigheden nodigen ons uit om dit jaar op een andere manier te verbinden.

Online samen Kundalini Yoga doen om ons innerlijk licht te versterken in een tijd van het jaar waarin er minder licht is.

 

Ook al zitten we voor ons eigen beeldscherm, samen maken we een diepe verbinding met onze ware zelf, de natuur en met elkaar verbinden.

 

Van 18 t/m 23 december 2020 kun je zelf ervaren hoe dit voor je is. Vanuit je eigen huis met je gezin of vanuit je studio met je studenten of zoek je soulbrothers en sisters op en vier deze dagen samen.

Geef je over aan de positieve vibratie en een overvloed aan plezier, inzicht en inspiratie.

Iedere dag kun je kiezen uit een gevarieerd aanbod van inspirerende workshops en concerten.. Er komen bekende en minder bekende leraren, sprekers en muzikanten uit binnen- en buitenland.

Wees je bewust dat een online ervaring niet te vergelijken is met een live ervaring. Kies welke ONLINE workshops je live wilt volgen en wat je eventueel in de replay wilt bekijken.

We doen ons best om zoveel mogelijk aspecten van de Kundalini Yoga aan bod te laten komen: Van mantra meditatie tot Sat Nam Rasayan, van Business Yoga tot Karam Kriya, Breathwalk en Shaktidance, het is er allemaal te ervaren.

En nog meer, klik hier voor het volledige programma.

De tickets zijn nu beschikbaar!

Een deel van de opbrengst gaat naar seva projecten in de sangat. Heb jij een goed idee voor een bestemming, laat het ons weten. 

All Camp Mantra Kundalini Yoga Winter Solstice Festival 2020

Impressie Kundalini Yoga Winter Solstice Festival 2018

Wat is Kundalini Yoga?

Kundalini Yoga komt van origine uit India en wordt ook wel de moeder van alle yoga genoemd. Of ook wel de yoga van het bewustzijn. Eén ding is zeker: de ‘oude’ blijven is haast onmogelijk als je dagelijks Kundalini Yoga beoefent. Je wekt namelijk de energie van het bewustzijn op in jezelf. Hierdoor manifesteren zich de door jou zelf opgelegde beperkingen. Kundalini yoga stelt je vervolgens in staat dit te doorbreken. Het is een uitnodiging om vol in het leven te staan, feilloos je intuïtie te volgen en volledig tot bloei te komen.

Yogi Bhajan heeft deze eeuwenoude technieken voor ons toegankelijk gemaakt. Kundalini yoga wordt ook wel de ‘householders’ yoga genoemd. Met de stijgende (werk)druk, de multitasking economie, opgroeiende kinderen èn veeleisende banen etc.  is mediteren niet langer een privilege voor een handjevol uitverkorenen. Dit is nú juist een voorwaarde om succesvol te zijn. De werking ervan is zo sterk dat je er je leven mee kunt transformeren. Het bestaat uit kriya’s (een specifieke oefenserie en/of meditaties) die je helpen je hoofd koel te houden, beter met stress om te gaan, meer zelfliefde te voelen en je zenuw-/klierstelsel te versterken, zodat je een ‘powerhouse’ wordt!

 

Hoe ziet een Kundalini Yoga les eruit?

Kundalini Yoga, zoals Yoga Bhajan het onderwees, onderscheidt zich van alle andere yogavormen. Geen enkele oefenserie is hetzelfde door de enorme diversiteit ervan. De houdingen en bewegingen zijn prettig uitdagend voor body en mind. De uitwerking ervan onovertroffen!

Een Kundalini les bestaat uit een warming-up, oefenserie, meditatie (stil of gezongen) en eindontspanning. Elke lessenserie wordt uitgevoerd zoals destijds door Yogi Bhajan beschreven en de kracht ervan blijvend te waarborgen. 

Voor meer informatie over Kundalini Yoga:

https://www.kundaliniyoganederland.nl/ 

of https://www.3HO.org

Winter Solstice

De term ‘solstice’, in het Nederlands ‘zonnewende’ betekent ‘zon staat stil’. Het is het moment waarop de zon het laagste punt bereikt en daarmee Winter Solstice de kortste dag en de langste nacht van het jaar maakt. Er is minder daglicht, de dagen zijn donker, maar aan de andere kant markeert Winter Solstice ook het punt waarop de dagen langzaam aan weer een beetje langer worden, terug naar het licht, toewerkend naar de Summer Solstice, waarop we juist de langste dag en de kortste nacht vieren.

In veel oude culturen had de Winter Solstice een diep spirituele betekenis. De terugkeer van de Zon en de geboorte van de God of Godin.

Winter Solstice is een belangrijk moment om stil te staan, naar binnen te keren en te luisteren. Om onze energie te harmoniseren en de connectie met onze spirit en ons levensdoel te voeden. Het is een mooie tijd voor hergeboorte en transformatie. Een mooie tijd om het oude los te laten en ons innerlijk licht te omarmen. Hoe mooi is het om de terugkeer van het licht te vieren samen met een warme sangat van gelijkgestemden!

Yogi Bhajan leerde ons dat tijdens de Winter Solstice de olie, het serum in ons lichaam verandert. Tijdens de Zomer Solstice verandert het bloed en tijdens de Winter Solstice het serum, de slijmvliezen en de vloeistoffen in ons lichaam. Daarom is het belangrijk om gedurende de tien dagen na de Winter Solstice, beginnend op 22 december, goed en licht te eten, het leven te vieren en gelukkig te zijn.

De dagen na de Winter Solstice zijn belangrijk dagen voor de psyche van de mens, waarop een krachtige reset plaats kan vinden, zodat we beter om kunnen gaan met de verandering van de seizoenen. Deze reset tijd in acht nemen en vieren zet de toon voor de komende maanden.

Yogi Bhajan zei “Revolve your life around summer and winter solstice and everything will be taken care of.’