fbpx

Vijf dagen Kundalini Yoga & Meditatie om het licht van je ziel te laten stralen.

 

Het allereerste Nederlandse Winter Solstice Festival eind 2018 bleek een schot in de roos te zijn. In korte tijd is het festival tot stand gekomen met bijdragen vanuit de Nederlandse en Belgische sangat. Er was boven verwachting veel belangstelling om deel te nemen aan het festival. Blijkbaar is de tijd nu rijp voor veel mensen om tijdens de Winter Solstice samen te komen als yogische familie. Samen Kundalini Yoga te doen om je innerlijk licht te versterken in een tijd van het jaar waarin er minder licht is. En je op een diep niveau met je ware zelf, de natuur en met elkaar te verbinden.

Veel deelnemers waren zo geraakt door de fijne energie tijdens het festival dat ze meteen alweer wilden reserveren voor 2019. Daarom is er dit jaar gekozen voor een locatie van koninklijke allure waar we nog meer yogi’s kunnen verwelkomen. Zie http://www.denieuweklasse.nl/kasteel-de-berckt/accommodaties

Het gaat op het Nederlandse Kundalini Yogafestival niet alleen om yoga, muziek, mantra’s of meditaties, maar met name over ieders groeiende bewustzijn. Bewustzijn over het voedsel dat we tot ons nemen, ons familieleven, onze relaties, onze werkzaamheden, onze sociale omgeving en de communicatie met jezelf en iedereen om je heen.

Van 19 t/m 23 december 2019 kun je dit zelf komen ervaren op Kasteel de Berckt in Baarlo. Zie http://www.denieuweklasse.nl/kasteel-de-berckt/home Een prachtige locatie met ruime en sfeervolle workshopruimtes en comfortabele slaapgelegenheid in gedeelde slaapkamers met badkamer/toilet. Voor wie meer privacy nodig heeft om goed te kunnen slapen zijn er ook 2 of 3 persoonskamers waarvoor je een kamer upgrade ticket kunt boeken op de site.

Geef je over aan de positieve vibratie en een overvloed aan plezier, inzicht en inspiratie.

Iedere dag kun je kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod van inspirerende workshops. Er komen bekende en minder bekende leraren, sprekers en muzikanten uit binnen- en buitenland. Alle aspecten van de Kundalini Yoga komen aan bod: Van mantra meditatie tot Sat Nam Rasayan, van Gatka tot Karam Kriya, Breathwalk en Shaktidance, het is er allemaal te ervaren. En nog meer, kijk op het programma op deze website. Daarnaast is er een Gurdwara en er zijn diverse mogelijkheden voor healing, individuele consulten en massages. Op de bazaar kan je terecht voor yogische boeken, CD’s, (duurzame) kleding en cadeautjes. De theelounge biedt een plek voor ontspanning en ontmoeting.

Iedereen is welkom!

Iedereen is welkom! Zowel jong als oud, absolute beginners en vergevorderde yogi’s, om dit bijzondere festival met elkaar te ervaren. De hele familie mag mee! Voor iedereen is er wat te beleven. Oók wanneer je nog nooit eerder met Kundalini Yoga kennis hebt gemaakt.
Er is een fantastisch kinderprogramma dat aan verschillende leeftijdsgroepen ruimte biedt om onder professionele begeleiding plezier te maken. Kasteel de Berckt heeft speciaal voor hen namelijk naast veel binnen- en buitenruimte ook een kleine dierenweide en een kippenwagen. Ouders kunnen zich daardoor met een gerust hart volledig wijden aan het licht en de kracht van Kundalini Yoga.

Laat stimulerende middelen (alcohol, tabak & drugs) maar thuis. Door de kriya’s (oefeningen/meditaties) en het contact met gelijk gestemden ervaar je vanzelf al een ‘natural state of high’.

We begrijpen dat computers en mobiele telefoons deel uitmaken van het Aquariustijdperk. Tijdens het evenement vragen we u om de heilige sfeer die we creëren bij Winter Solstice te overwegen en ervoor te kiezen om discreet te zijn over het gebruik.

Telefoons: gebruik discretie als je een mobiele telefoon moet gebruiken. De ontvangst op Kasteel de Berckt is redelijk maar niet uitstekend. We verzoeken u uw telefoons uit te zetten tijdens workshops, lessen en gezamenlijke meditaties.
Internet: Kasteel de Berckt biedt een internetverbinding. Toch wordt het aanbevolen om je laptop en computers thuis te laten. Stichting Kundalini Yoga Festival Nederland is niet verantwoordelijk voor verloren of gestolen items.

 

Festival Countdown

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

De tickets zijn beschikbaar!

Tip: bestellen werkt het best op een groter beeldscherm, want we hebben wat informatie van je nodig dus je bent er wel even mee bezig. Neem een kop thee en zorg dat je even de tijd hebt wanneer je je bestelling plaatst voor een ontspannen bestel beleving 🙂

Wat is Kundalini Yoga?

Kundalini Yoga komt van origine uit India en wordt ook wel de moeder van alle yoga genoemd. Of ook wel de yoga van het bewustzijn. Eén ding is zeker: de ‘oude’ blijven is haast onmogelijk als je dagelijks Kundalini Yoga beoefent. Je wekt namelijk de energie van het bewustzijn op in jezelf. Hierdoor manifesteren zich de door jou zelf opgelegde beperkingen. Kundalini yoga stelt je vervolgens in staat dit te doorbreken. Het is een uitnodiging om vol in het leven te staan, feilloos je intuïtie te volgen en volledig tot bloei te komen.

Yogi Bhajan heeft deze eeuwenoude technieken voor ons toegankelijk gemaakt. Kundalini yoga wordt ook wel de ‘householders’ yoga genoemd. Met de stijgende (werk)druk, de multitasking economie, opgroeiende kinderen èn veeleisende banen etc.  is mediteren niet langer een privilege voor een handjevol uitverkorenen. Dit is nú juist een voorwaarde om succesvol te zijn. De werking ervan is zo sterk dat je er je leven mee kunt transformeren. Het bestaat uit kriya’s (een specifieke oefenserie en/of meditaties) die je helpen je hoofd koel te houden, beter met stress om te gaan, meer zelfliefde te voelen en je zenuw-/klierstelsel te versterken, zodat je een ‘powerhouse’ wordt!

 

Hoe ziet een Kundalini Yoga les eruit?

Kundalini Yoga, zoals Yoga Bhajan het onderwees, onderscheidt zich van alle andere yogavormen. Geen enkele oefenserie is hetzelfde door de enorme diversiteit ervan. De houdingen en bewegingen zijn prettig uitdagend voor body en mind. De uitwerking ervan onovertroffen!

Een Kundalini les bestaat uit een warming-up, oefenserie, meditatie (stil of gezongen) en eindontspanning. Elke lessenserie wordt uitgevoerd zoals destijds door Yogi Bhajan beschreven en de kracht ervan blijvend te waarborgen. 

Voor meer informatie over Kundalini Yoga:

https://www.kundaliniyoganederland.nl/ 

of https://www.3HO.org

Winter Solstice

De term ‘solstice’, in het Nederlands ‘zonnewende’ betekent ‘zon staat stil’. Het is het moment waarop de zon het laagste punt bereikt en daarmee Winter Solstice de kortste dag en de langste nacht van het jaar maakt. Er is minder daglicht, de dagen zijn donker, maar aan de andere kant markeert Winter Solstice ook het punt waarop de dagen langzaam aan weer een beetje langer worden, terug naar het licht, toewerkend naar de Summer Solstice, waarop we juist de langste dag en de kortste nacht vieren.

In veel oude culturen had de Winter Solstice een diep spirituele betekenis. De terugkeer van de Zon en de geboorte van de God of Godin.

Winter Solstice is een belangrijk moment om stil te staan, naar binnen te keren en te luisteren. Om onze energie te harmoniseren en de connectie met onze spirit en ons levensdoel te voeden. Het is een mooie tijd voor hergeboorte en transformatie. Een mooie tijd om het oude los te laten en ons innerlijk licht te omarmen. Hoe mooi is het om de terugkeer van het licht te vieren samen met een warme sangat van gelijkgestemden!

Yoga Bhajan leerde ons dat tijdens de Winter Solstice de olie, het serum in ons lichaam verandert. Tijdens de Zomer Solstice verandert het bloed en tijdens de Winter Solstice het serum, de slijmvliezen en de vloeistoffen in ons lichaam. Daarom is het belangrijk om gedurende de tien dagen na de Winter Solstice, beginnend op 22 december, goed en licht te eten, het leven te vieren en gelukkig te zijn.

De dagen na de Winter Solstice zijn belangrijk dagen voor de psyche van de mens, waarop een krachtige reset plaats kan vinden, zodat we beter om kunnen gaan met de verandering van de seizoenen. Deze reset tijd in acht nemen en vieren zet de toon voor de komende maanden.

Yogi Bhajan zei “Revolve your life around summer and winter solstice and everything will be taken care of.’

FAQ

Festival en programma

Vraag: Is het mogelijk om een dag te komen?
Ja, dat kan. Dit zijn de opties:

  • Full Festival Ticket: Je kan voor het hele festival komen, van donderdag tot maandag ca 12.00 uur. Hierbij is je eten en slapen inbegrepen. 
  • Weekend Ticket: Je kan van vrijdag 17.00 tot maandag ca 12 uur komen. Hierbij is je eten en slapen inbegrepen. 
  • Dag Ticket: Je kan voor 1 dag komen. Hierbij is je eten wel en het slapen niet inbegrepen. 

Vraag: Ik vroeg me af of dit festival ook geschikt is voor mensen zonder of met weinig ervaring met kundalini yoga?
Ja het is voor iedereen! Met of zonder kundalini yoga ervaring. We hebben een speciale groep die mensen die onbekend zijn met kundalini yoga wegwijs maken en waar je al je vragen aan kunt stellen, als je daar behoefte aan hebt.

Vraag: Is het is ook mogelijk om drie dagen te gaan?
ja, de is voor de ervaring het mooist als je er van het begin tot het einde bij kunt zijn, dus vanaf donderdag tot en met de slotceremonie op zondagavond en het is superfijn als je maandag karma yoga kunt doen en helpt om de locatie weer netjes achter te laten. We begrijpen ook dat het niet voor iedereen mogelijk is en daarom kun je er ook van vrijdag tot maandag bij zijn of kiezen voor een dag.

Vraag: Is White Tantra ook onderdeel van het programma.
nee, er is geen witte tantra bij het festival en dat zal er ook niet komen, omdat Yogi Bhajan gezegd heeft dat de Witte Tantra een op zichzelf staand event is. De enige uitzonderingen daarop zijn de Summer en WinterSolstice in Amerika en het Europese Yoga Festival in Frankrijk. We zijn in gesprek om met de organisatie om wellicht in 2022 een Witte Tantra in Nederland te organiseren. 

Kinderen

Vraag: Kan ik mijn kinderen meenemen? Antwoord: Ja, voor kinderen van 1 t/m 18 jaar is er een speciaal programma. Er is een groep voor de kleinste kinderen (1 t/m 3 jaar), een kindergroep (vanaf 4 jaar) en een tienergroep.  Kinderen tot 4 jaar mogen gratis mee en ieder tweede kind is ook gratis.

Vraag: Hoe ziet het kinderprogramma er uit? Antwoord: Het kinderprogramma begint met een half uurtje ouder&kind yoga met live muziek, dan gaan de kinderen wat eten, wordt een mooi verhaal voorgelezen en gaan ze aan de hand daarvan iets knutselen. Als er daarna nog ruimte is voor een fysieke activiteit, dan kan dat, anders is er de lunch en na de lunch gaan ze buiten voor een Gatka les. Daarna is er ruimte om te knutselen en mantra’s te zingen. Het kinderprogramma duurt van 9.30 tot 16.00. De kinderen gaan dan allemaal naar de workshop ruimte, waar de ouders een grote tunnel van liefde voor ze maken, waar ze doorheen lopen, waarna ze hun ouders weer vinden.