Psoas zelfzorg door Jagat Prem

Tijdens het Kundalini Yoga Festival kan je kennismaken met de Psoas-spier in een speciale workshop. We zullen deze spier verkennen door middel van beweging, opening, ademhaling, mircobewegingen en diepe ontspanning. De Psoas-spier is verbonden met het reptielenbrein en onze vecht- of vluchtreactie, en wordt beschouwd als de spier die de meeste emotionele spanning in het lichaam vasthoudt. Door de Psoas-spier te openen en te ontspannen, stel je jezelf open voor je emoties en voor de verhalen van je lichaam.

In deze workshop krijg je een uitleg over wat de Psoas-spier is en hoe je dit delicate weefsel gezond kunt houden. Daarnaast gaan we oefeningen doen om contact te maken met de Psoas-spier als berichtgever van je middenlijn, oftewel je wervelkolom. Op die manier leer je je lichaam beter kennen en kun je de Psoas-spier op een veilige en effectieve manier benaderen tijdens je kundalini yoga pratise.

Doe mee aan deze workshop en ontdek hoe je meer verbinding kunt maken met je lichaam en emoties door middel van de Psoas-spier.

De workshop wordt gegeven door Jagat Prem (Annemieke Westerman), Kundalini en Hatha yoga docent en ervaringsdeskundige op het gebied van stijfheid en rugpijn...

"Jarenlang heb ik lang gedacht dat ik moest leven met chronische lage rugpijn.

Na vele jaren ontdekte ik dat er eigenlijk niets mis was met mijn lichaam, maar dat ik altijd onder spanning stond.

Hoewel yoga mij al veel had gebracht, was het pas toen ik diep leerde ontspannen en weer ging luisteren naar mijn eigen lichaam, in plaats van proberen te doen wat anderen deden, dat ik een aanzienlijke verbetering merkte in mijn gevoel van verbondenheid met mezelf. "

Meer info over Jagat Prem en haar psoas werk:

www.salland.yoga