Yoga nidra workshop door Femke / Viriam Deva Kaur.

 

 

Yoga nidra workshop tijdens het Kundalini Yoga Festival door Femke / Viriam Deva Kaur.


Yoga nidra wordt ook wel ‘Slaap van de yogi’ genoemd en is een uitnodiging tot diepe ontspanning. Een uitnodiging om in jezelf af te reizen naar een plek waar je in vrijheid meditatieve, helende en inspirerende bewustzijnslagen kunt ervaren. Thuiskomen bij je-Zelf. Het geboorterecht van ieder mens…


Deze staat van diepe ontspanning kan ontstaan doordat we geleidelijk even afstand nemen van de ervaring van het dag-bewustzijn. Terwijl je naar de begeleiding van de stem luistert, kan het bewustzijn naar een dieper niveau bewegen. Deze ‘tussenruimte’ tussen slapen en wakker zijn, is een deur naar het meer vormloze weten. Een plek van Zijn in essentie. Een plek van vrijheid, creativiteit, innerlijk weten en het ontmoeten van je meest waarachtige zelf.


Tijdens Yoga nidra lig je op een matje in de houding die voor jou op dat moment het prettigst is (of je zit, als dat fijner is). Met dekentjes en kussentjes creëer je voor jezelf een zo comfortabel mogelijke plek. Daarna word je uitgenodigd om de stem te volgen. En ook daarin ben je helemaal vrij zelf te ervaren in hoeverre je dat wilt of kunt. Hoewel een deel van je de connectie met de stem waarschijnlijk toch zal behouden. 


Mensen die regelmatig Yoga nidra beoefenen vertellen vaak dat dit leidt tot transformatie in hun leven, vooral op het gebied van slaap, energie en emoties.


Een Nidra duurt meestal tussen de 25 en 40 minuten. Vóór de Nidra nodig ik je uit tot wat losmakende oefeningen. Je bepaalt zelf of en hoe je hieraan meedoet. Je vrij voelen om te zijn bij wat jíj nodig hebt, is één van de liefdevolle uitnodigingen van Yoga nidra.


Femke / Viriam Deva Kaur:

“Yoga nidra is het hart geworden van alles wat ik doe. Wereldwijd zijn er verschillende benaderingen in gebruik. Allemaal zijn ze waardevol. Ik volgde de ‘Comparative Yoga Nidra Teachertraining' in Engeland (Total Yoga nidra), onder leiding van Uma Dinsmore-Tuli en Nirlipta Tuli. Een lerarenopleiding waarin alle verschillende benaderingen geleerd en ervaren worden. 

Door Yoga nidra leerde ik langer en vaker toegang krijgen tot de verschillende bewustzijnslagen door alleen maar te Zijn. Ik leerde dieper te rusten en vond een plek van heling en transformatie. Yoga nidra ervaar ik als één van de krachtigste medicijnen van deze tijd. Inmiddels voel ik de roep van mijn hart om deze magische methode van thuiskomen bij je-Zelf te verspreiden.”


www.labvandeliefde.nl